IMG_8120%20copy

Brief Consulting

In mijn werk draait alles om het verhogen van welzijn en het vinden van de juiste balans. Dat kan op verschillende manieren. Bij onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK), ligt de Adem- en Ontspanningstherapie voor de hand. Bij het realiseren van (professionele) doelstellingen is Oplossingsgerichte Coaching een uitstekende manier.  In beide trajecten is het aantal sessies beperkt, vandaar de naam ‘Brief Consulting’ (korte consulten). Bovendien zijn beide werkwijzen positief en daarmee aangenaam.
Aanleren van Mindfulness helpt vervolgens, om evenwicht te bewaren in turbulente tijden.

Op deze site vind je tevens een platform waarop diverse therapeuten uit de directe omgeving zich voorstellen. Ons gezamelijk vertrekpunt is, dat we uitgaan van de filosofie dat we bestaan bij gratie van elkaar. Wij mensen maken onlosmakelijk deel uit van een groter geheel. Leven we in harmonie, dan gaan we hierin op. Is de harmonie verstoord, dan ervaren we dat als verstoring in ons lichaam en in ons handelen. Jouw lichaam heeft dus antwoorden. Die antwoorden moeten we samen vinden in een gelijkwaardige relatie. 
We verschillen als therapeuten in onze aanpak. Die moet bij je passen. Wij lopen mee zolang het binnen onze grenzen ligt. Daarbuiten verwijzen wij door.

Ik hecht aan korte lijnen en snelle feedback in situaties die dreigen te ontsporen. Ik ben hierbij niet gebonden aan kantoortijden. Ook vind ik samenwerking met de eventueel al aanwezige hulpverleners belangrijk. Dat scheelt tijd en frustratie.

Guus Stoop, april 2020

placeholder image

Adem- & Ontspannings-therapie

Het is lastig te accepteren dat pijn en andere klachten het gevolg kunnen zijn van langdurige gespannenheid.
In  maximaal 4 korte behandelingen onderzoeken we of dat werkelijk zo is. Het is vriendelijk, integer en met weinig woorden. De communicatie is vooral met het eigen lichaam. Buitengewoon plezierig om zo weer tot jezelf te komen.

lees verder...
Solution Focused

Coaching


Oplossingsgerichte Korte Therapie/Coaching is een verassend optimistische en prettige werkwijze die snel tot resultaten leidt. Niet de problemen, maar de gewenste situatie zijn hierbij het uitgangspunt. 
Een traject van enkele sessies helpt om jezelf te hervinden, nieuwe perspectieven te krijgen en verlost te raken van angst en onzekerheid.

lees verder...
own your-breath

Mindfulness


Bij verhoogde stress worden mensen nogal eens doorverwezen naar een training Mindfulness. Die drempel is vaak te hoog. Je kunt echter al heel snel, met een beetje hulp, wat essentieële vaardigheden opdoen om meer in balans te raken. Mindfulness is heel concreet in zijn benadering om meer uit het leven te halen, om meer te leven.

lees verder...
biofeedback 1%20copy

Stressmeting


De stressmeting van BriefConsulting is al op grote schaal met succes ingezet. Binnen 30 minuten wordt duidelijk of je een verhoogd risco loopt om uit te vallen of, bevestigd dat je prima bezig bent.
Het is een prettige, positieve meting die handvatten geeft tot verbetering. Ook als het al goed met je gaat.

lees verder…

en overig, wat niet in hokje past ...

Compassion+image+for+spirit+of+compassion+seminar%20copy
MVD_logo_1000x200