placeholder image

Stressmeting

Methode en Uitvoering

De stressmeting bestaat uit 3 delen:
- inventarisatie van jouw toestand aan de hand van een meting en een aantal vragen.
- een oefening waaruit een indicatie ontstaat van de ontspanning die mogelijk is
- de bespreking van de rapportage en handvatten voor een vervolgtraject indien nodig.

Als er deelnemers zijn die verhoogd risico hebben om uit te vallen, dan komt dat er tijdens de meting uit. In dit stadium kan nog snel ingegrepen worden. Het kost dan in het algemeen maar weinig inspanning en tijd om ze vervolgens op een duurzame manier in het arbeidsproces te houden. 

Er wordt altijd sterk op aangedrongen de eigen manager en/of personeelszaken hiervan op de hoogte te brengen. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om aan de bel te trekken.

De stressmeting vindt plaats in strikte vertrouwelijkheid, anders werkt het niet. Bij voldoende groepsgrootte, kan er wel een algemene analyse plaats vinden om zo meer inzicht te krijgen in de verschillende bedrijfssegmenten.

Goede communicatie vooraf en een Informed Conscent zijn noodzakelijk om deze activiteit positief te laten landen!

Per meetstation kunnen 12 deelnemers per dag worden gemeten. Door de tijdsslots van 30 minuten, kan het goed gepland en gecombineerd worden met andere metingen (bijvoorbeeld tijdens gezondheidsweken).

Deze pagina zal de komende tijd gevuld worden. Maar ik zal hierin niet heel specifiek worden aangezien er al een bedrijf op gebied van leefstijlmanagement de methode heeft ‘geleend’. Het plaatje hiernaast is wel mooi, maar niet geheel representatief...

Mocht je interesse hebben en behoefte aan meer informatie, dan stel ik voor dat je me gewoon even belt of mailt.

MVD_logo_1000x200