Wie ben ik

Ik ben vader van 6 kinderen, gescheiden en al weer 17 jaar getrouwd met een geweldige vrouw. 
Mijn route naar dit vak, wat ik ervaar als mijn bestemming, is niet conventioneel. Gedurende 27 jaar heb ik als ingenieur gewerkt aan de ontwikkeling van pacemakers.  Ik had veel patenten op mijn naam, maar de inspiratie droogde op.
Toen ik midden 40 was, besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde altijd al graag psycholoog worden en begon die droom te realiseren. Als afstudeerproject heb ik toen een stressmeting ontwikkeld uit elementen van mijn oude- en nieuwe vak. Het intrigeerde mij namelijk dat collega's soms onverwacht uitvielen en vroeg me af hoe je dat voor kon zijn. Deze meting werkte uiteindelijk zo goed, dat ik het bij diverse grote bedrijven heb ingezet. Vele honderden mensen heb ik voorbij zien komen. Maar het contact blijft vluchtig en de nazorg moest ik aan andere partijen laten in verband met belangenverstrengeling.

Ik ben van jongs af aan een zoeker. In de loop van zo’n 40 jaar heb ik me verdiept in diverse religies en diverse psychologische stromingen en gedurende al die jaren beoefende ik de Zen. Ik heb zware verliezen geleden in mijn leven, met als tragisch dieptepunt de dood van mijn 3-jarige dochter Mirjam. Ik ben er weer uit opgestaan.
Ik heb op die zoektocht prachtige mensen ontmoet die mij de weg wezen. Dat alles heeft me gevormd tot wie ik nu ben. 

In  mijn nieuwe vak heb ik me gespecialiseerd in de Oplossingsgerichte Cognitieve Therapie en Mindfulness. Daar is nu de Adem- en Ontspanningstherapie bijgekomen, het prachtige levenswerk van Dr. Jan van Dixhoorn. Het kwam op het juiste moment. Hierin voelde ik alles samenkomen. Ik heb in deze combinatie prachtige dingen zien gebeuren. Mijn behoefte is om dit nog vele jaren te blijven doen en zo de wereld wat mooier en vrediger maken. Ik voel mij een gezegend mens.

Guus Stoop, maart 2020

IMG_8842%202
MVD_logo_1000x200